Garnalen gemarineerd in limoen en chili met frambozensaus

    Garnalen gemarineerd in limoen en chili met frambozensaus

    2keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke garnalen gemarineerd in limoensap en chili, geserveerd met een dipsaus van frambozen en peper.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • Garnalen
    • 2 grote limoenen, geperst
    • 2 eetlepels chiliolie
    • snufje zeezout
    • 20 gepelde en schoongemaakt grote garnalen, met staart
    • 20 houten spiesen
    • Framboos dipsaus
    • 2 eetlepels frambozenazijn
    • 25 gram witte suiker
    • 115 gram verse frambozen
    • 1 jalapenopeper, zonder zaadjes en gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Roer het limoensap met de chiliolie en zeezout in een mengkom totdat het zout is oplost. Snijd de garnalen door de rugader bijna tot aan de andere kant, maar laat de twee kanten bevestigd. Doe de garnalen in de marinade, dek af, en zet gedurende 4 uur in de koelkast. Week de houten stokjes in water gedurende 30 minuten.
    2. Maak de frambozensaus door de frambozenazijn, suiker, en frambozen aan de kook te brengen in een pan op middelhoog vuur. Kook en roer tot de frambozen hun vorm hebben verloren en opgenomen zijn in de saus. Doe het framboosmengsel in een fijnmazige zeef en laat goed uitlekken. Gooi de achtergebleven vloeistof weg en doe de pulp in een kleine kom. Voeg de gehakte jalapenopepers aan de saus toe om de saus af te maken.
    3. Verwarm de gril van de oven en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron.
    4. Haal de garnalen uit de marinade en prik een garnaal op iedere geweekte spies. Beweeg de spies door de garnalen, zodat de staart naar boven wijst. Ze moeten eruit zien als lollies. Leg de spiesjes in een braadslee.
    5. Bak in de voorverwarmde oven totdat de garnalen roze worden en er een beetje geroosterd uitzien, ongeveer 2 1/2 minuut per kant. Serveer met de frambozendipsaus.

    Van de kok

    Je kunt ook gekookte garnalen gebruiken in plaats van rauwe. Ze hoeven dan slechts 1 minuur per kant in de oven worden gebakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren