Pompoensoep met knolraap

    Pompoensoep met knolraap

    1keer bewaard
    50min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Het klinkt misschien niet zo lekker, maar geef het een kans. Ik had een keer wat knolrapen over, en op die manier heb ik dit recept bedacht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 45 gram boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 300 gram pompoen, in blokjes
    • 300 gram knolraap, in blokjes
    • 150 gram dun gesneden selderij
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 950 ml kippenbouillon
    • 1 laurierblad
    • 1 eetlepel honing
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje nootmuskaatpoeder
    • snufje gemalen koriander
    • snufje cayennepeper
    • snufje zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, knolrapen, selderij, ui en knoflook toe, bak en roer tot de groenten net bruin beginnen te worden, ongeveer 10 minuten. Verhit ondertussen de kippenbouillon in een grote pan op matig vuur tot deze begint te sudderen.
    2. Doe de groenten bij de sudderende bouillon, en voeg het laurierblad, honing, peper, nootmuskaat, koriander, cayennepeper en zout toe. Laat verder sudderen tot alle groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Verwijder het laurierblad voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren