Hartige taart met pittige kip en portobello

    Hartige taart met pittige kip en portobello

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke romige hartige taart ('pot pie' in het Engels) met kip. Eet met wat salade en brood en je hebt een lekkere, makkelijke en snel te bereiden maaltijd. Je kunt het ook van te voren klaar maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • plakjes bladerdeeg
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 kipfilets, in stukjes gesneden
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 225 gram portobello champignons, in stukjes
    • 1 blik (300 gram) kippenragout
    • 1 blik (300 gram) champignonragout
    • 120 ml kippenbouillon, of meer indien nodig
    • 225 gram zachte roomkaas
    • 1/2 blik (410 gram) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 450 gram bevroren gemengde groenten, ontdooid
    • snufje gemalen rode pepervlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een diepe taartvorm in met boter. Verdeel de bladerdeegplakjes over de bodem van de vorm.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de de kipfilet toe en breng op smaak met zout en peper. Bak en roer tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 7 minuten. Voeg de champignons toe, bak en roer tot de champignons gaar zijn. Voeg de kippen- en champignonragout, bouillon, roomkaas en tomatenblokjes toe. Voeg meer kippenbouillon toe als het mengsel te dik is. Voeg vervolgens de gemengde groenten en rode pepervlokken toe.
    3. Giet het kipmengsel in de voorbereide taartvorm, bewaar eventuele overgebleven vulling. Bedek de taart met meer bladerdeegplakjes, maak de bovenkant aan de randen vast om de taart af te sluiten. Maak 4 of 5 gaatjes in de bovenkant. Bedek losjes met aluminiumfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de taart goudbruin is, ongeveer 45 minuten. Serveer met het overgebleven kipmengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren