Cajun jus

    Cajun jus

    1keer bewaard
    15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een licht gekruide en smakelijke jus die je kunt gebruiken bij kip, kalkoen of aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gram gehakte groene pepers (uit blik)
    • 1.5 theelepels kippenbouillonpoeder
    • 360 ml warm water, apart te verwerken
    • 25 gram bloem
    • snufje uienpoeder
    • snufje cayennepeper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de groene pepers in een blender en pureer tot een glad mengsel. Doe de kippenbouillonpoeder en 240 ml water in een steelpan, breng aan de kook en roer tot de poeder is opgelost. Voeg de gepureerde pepers toe. Breng de saus aan de kook op middellaag vuur.
    2. Klop in een kom de resterende 120 ml warm water met de bloem tot een glad mengsel, klop de bloem vervolgens door de saus. Breng het mengsel weer aan de kook, klop voortdurend tot het glad en dik is, 2 tot 5 minuten. Voeg de uipoeder en cayennepeper toe. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren