Camarones al ajillo (knoflookgarnalen)

    (129)

    Snelle, gemakkelijke en erg lekkere garnalen die kunnen worden geserveerd bij witte rijst of bakbananen.


    80 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 30 gram boter
    • 1/2 groene paprika, in plakjes
    • 1 grote ui, gesneden
    • 10 tenen knoflook, geperst
    • 450 gram verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 120 ml tomatensaus
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • snufje gemalen rode pepervlokken
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika en ui toe, bak en roer tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak tot het gaat geuren, ongeveer 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak tot ze ondoorzichtig zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Voeg de tomatensaus, peterselie en rode pepervlokken toe, en kook tot de tomatensaus warm is, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (129)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren