Camarones al ajillo (knoflookgarnalen)

    Camarones al ajillo (knoflookgarnalen)

    7keer bewaard
    35min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Snelle, gemakkelijke en erg lekkere garnalen die kunnen worden geserveerd bij witte rijst of bakbananen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 30 gram boter
    • 1/2 groene paprika, in plakjes
    • 1 grote ui, gesneden
    • 10 tenen knoflook, geperst
    • 450 gram verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 120 ml tomatensaus
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • snufje gemalen rode pepervlokken
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika en ui toe, bak en roer tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak tot het gaat geuren, ongeveer 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak tot ze ondoorzichtig zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Voeg de tomatensaus, peterselie en rode pepervlokken toe, en kook tot de tomatensaus warm is, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren