Bananencake met een glazuur van caramel

    Bananencake met een glazuur van caramel

    4keer bewaard
    1uur20min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Bananencake bakken is een van mijn favoriete bezigheden, en ik vind niets lekkerder dan een stukje bananencake met een kopje koffie. Dit was de inspiratie voor dit recept, een met koffie doordrongen bananencake met een glazuur van caramel.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • boter om in te vetten
    • 200 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje zout
    • 2 grote zeer rijpe bananen
    • 120 ml caramel koffiesiroop
    • 120 ml plantaardige olie
    • 2 eieren
    • 130 gram witte suiker
    • 2 eetlepels oploskoffie
    • 90 gram ongezouten boter
    • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een cakevorm van ongeveer 22x13 cm in. Klop in een kom de bloem, baksoda, bakpoeder, kaneel en zout.
    2. Pureer in een grote kom de bananen met een vork tot ze bijna glad zijn, en roer de koffiesiroop, olie, eieren, suiker en oploskoffie erdoor tot de oploskoffie is opgelost. Voeg geleidelijk de bloem door het mengsel, ongeveer een 1/2 kopje per keer, tot het beslag bijna glad is, en giet het beslag in de ingevette cakevorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uit komt, ongeveer 1 uur. Laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
    4. Smelt de ongezouten boter in een pan op middelhoog vuur en meng de basterdsuiker en vanille-extract erdoor. Breng het mengsel aan de kook en roer tot suiker is opgelost, zet het vuur lager en laat sudderen gedurende 3 minuten. Laat afkoelen tot een warme temperatuur, het mensgel moet nog wel vloeibaar zijn, en giet het glazuur over de bananencake. Serveer als het glazuur stevig is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren