Runderfilet naar Portugees recept

    (50)

    Dit recept kreeg ik van mijn moeder. Het rundvlees wordt gemarineerd in rode wijn, knoflook en kruiden en tweemaal geroerbakt om het sap te reduceren.


    51 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175 ml rode wijn
    • 4 eetlepels water
    • 10 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel gemalen chilipepers
    • 1/2 theelepel witte peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 6 runderfilets
    • 5 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote kom rode wijn, water, knoflook, chilipepers, witte peper en zout mengen. Rundvlees toevoegen en een laagje marinade geven.
    2. In een grote, zware koekenpan op een middelhoog vuur 3 stukken rundvlees per keer 2 minuten per kant bakken. Het vlees apart zetten en het vleessap in het rode wijnmengsel schenken.
    3. Olie in de koekenpan schenken en op een middelhoog vuur het vlees nogmaals 2 minuten per kant bakken. Olie afgieten en al het vlees en de marinade in de pan doen. 2 minuten op een hoog vuur laten sudderen zodat een beetje jus verdampt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (50)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren