Caribische kip en rijst met ananas en koriander

    Caribische kip en rijst met ananas en koriander

    7keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een erg lekker en licht kipgerecht met ananas-rijst uit de Caraïben, vrij makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12.5 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 2 snufjes gemalen zwarte peper, apart te verwerken
    • snufje gedroogde tijm
    • snufje gemalen komijn
    • 2 snufjes knoflookzout, apart te verwerken
    • snufje paprikapoeder
    • snufje chilipoeder
    • snufje gemalen nootmuskaat
    • 4 kipfilets
    • 210 gram ongekookte witte rijst
    • 360 ml water
    • 1 blik (225 gram) ananasschijven op sap, uitgelekt - apart te verwerken
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander
    • 1 theelepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Meng de basterdsuiker, 1 snufje peper, tijm, komijn, 1 snufje knoflookzout, paprikapoeder, chilipoeder en nootmuskaat in een kom tot alles goed gemengd is. Wrijf beide kanten van de kipfilets in met het kruidenmengsel en leg ze in een ovenschaal van ongeveer 22x22 cm. Strooi, indien gewenst, de resterende kruidenmix over de kip.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip lichtbruin is en niet meer roze van binnen, ongeveer 30 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de kip moet minstens 70 graden C aangeven.
    4. Terwijl de kip in de oven zit breng je de rijst met het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is geabsorbeerd, 20 tot 25 minuten.
    5. Snijd de helft van de ananasschijven in stukjes. Meng de gehakte ananas, koriander en olijfolie door de gekookte rijst, en breng op smaak met een snufje knoflookzout en peper. Maak de rijst luchtig met een vork, en doe de rijst vervolgens in een schaal. Serveer met de gebakken kip, gegarneerd met de rest van ananasplakjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    super lekker - 04 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren