Karamel-appel crumble

    (77)
    1 uur 5 minuten

    Een lekker warm nagerecht met appel en karamel. Serveer indien gewenst met slagroom en extra karamelsaus.


    73 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 ml karamelsaus
    • snufje kaneelpoeder
    • 6 grote appels, geschild en in plakjes 1 cm
    • 70 gram bloem
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 115 gram koude boter, in kleine stukjes gesneden
    • 70 gram havermout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190 graden C.
    2. Roer de karamelsaus en kaneel in een kom. Voeg de appels toe en meng totdat alle appels met het mengsel bedekt zijn. Verdeel het appelmengsel over een vierkante ovenschaal.
    3. Meng de bloem en basterdsuiker in dezelfde schaal die je hebt gebruikt om de appels te mengen. Voeg de stukjes boter toe en meng tot een grof kruimelig deeg. Voeg de havermout toe en verkruimel vervolgens over de appels.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de appels zacht zijn en de bovenkant goudbruin is, 45 tot 50 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (77)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties