Carol's chili con carne

    Carol's chili con carne

    1keer bewaard
    1uur45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hartige chili met zowel een zoete als pittige smaak. Snij de pepers niet te klein zodat ze er eventueel uitgehaald kunnen worden als mensen het te pittig vinden. Serveer met geraspte kaas en warm brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 tenen geperste knoflook
    • 1 grote ui, grof gehakt
    • 1 rode paprika, grof gesneden
    • 2 jalapenopepers, zonder zaadjes en in plakjes gesneden
    • 1 blik (425 gram) tomatensaus
    • 1 blik (800 gram) tomatenblokjes
    • 180 ml ahornsiroop (of honing)
    • 1 kilo kidneybonen uit blik, uitgelekt
    • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels chilipoeder
    • 1.8 kilo rundergehakt
    • snufje zout naar smaak
    • 2 flesjes (350 ml) bier, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de knoflook, ui, rode paprika en jalapenopepers toe. Bak en roer tot de ui zacht is, ongeveer 7 minuten. Voeg de tomatensaus, tomatenblokjes, ahornsiroop en bonen toe. Breng op smaak met zwarte peper en chilipoeder. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen.
    2. Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe. Bestrooi het vlees met zout. Bak en roer tot het vlees rul en gelijkmatig bruin is, en niet meer roze. Laat uitlekken en gooi het overtollige vet weg, voeg toe aan de chili samen met een flesje bier. Kook en roer gedurende 1 uur, blijf regelmatig roeren. Breng op smaak met zout, en verdun met een flesje bier tot de gewenste consistentie voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren