Worteltaart-havermout

    Worteltaart-havermout

    8keer bewaard
    55min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Deze havermout met worteltaartsmaak zit vol met vezels en smaakt heerlijk. Een geweldige manier om de dag mee te beginnen, maar ook lekkers als nagerecht!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 960 ml water
    • 160 gram havermout
    • 1 appel - geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • 75 gram geraspte wortel
    • 75 gram rozijnen
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje gemalen nootmuskaat
    • snufje gemalen gember
    • snufje zout
    • 15 gram boter
    • 100 gram gehakte pecannoten
    • 12.5 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 120 ml yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng het water aan de kook in een zware, grote pan en voeg de havermout toe. Breng het water aan de kook en kook de havermout tot deze dikker begint te worden, ongeveer 10 minuten, voeg vervolgens de appel, wortel, rozijnen, kaneel, nootmuskaat, gember en zout toe. Laat de havermout sudderen tot deze het gaar is, ongeveer 20 minuten.
    2. Terwijl de havermout suddert laat je de boter smelten in een koekenpan op middellaag vuur en voeg de pecannoten toe. Rooster de noten tot ze gaan geuren en lichtbruin zijn, 2 tot 5 minuten, bestrooi met basterdsuiker en en roer tot de suiker is gesmolten en alle pecannoten met suiker zijn omhuld.
    3. Serveer in kommen, doe in elke kom ongeveer 2 grote eetlepels van het pecanmengsel en een klodder yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren