Cascadia Fideuà (Spaanse spaghetti)

    Cascadia Fideuà (Spaanse spaghetti)

    5keer bewaard
    1uur25min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze Spaanse spaghetti (of noedel paella) is een variant op paella, in plaats van rijst wordt spaghetti gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 720 ml kippenbouillon, of meer indien nodig
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • snufje saffraan
    • 150 gram (pancetta) spek, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 75 gram in blokjes gesneden wortelen
    • 75 gram artisjokharten
    • 75 gram verse sperziebonen
    • 300 gram ui, in blokjes gesneden
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 300 gram in blokjes gesneden tomaten
    • 450 gram spaghetti, in stukjes van 5 cm gebroken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng de kippenbouillon, knoflook en saffraan in een pan. Verwarm tot een temperatuur waarbij je nog je vinder in de bouillon kunt steken (niet te heet dus). Doe een deksel op de pan en houd warm op een laag vuur, zodat de saffraan goed kan intrekken terwijl je verder gaat met het recept.
    2. Bak en roer de in blokjes gesneden spek in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur tot het grootste deel is uitgebakken en het spek de gewenste mate van gaarheid heeft, ongeveer 10 minuten. Als het spek klaar is haal je het uit de pan en zet je het apart.
    3. Giet het vet af uit de pan en doe 1 eetlepel olijfolie in de pan. Bak en roer de wortelen, artisjokharten en sperziebonen tot de groenten zacht beginnen te worden, haal ze uit de pan en zet apart. Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de ui. Breng op smaak met zout en peper, en bak tot de ui zacht is, ongeveer 10 minuten. Voeg de tomaten toe, en kook tot het tomaten-uimengsel bijna een pasta is geworden, 15 tot 20 minuten.
    4. Verdeel het uimengsel over de bodem van de koekenpan en bestrooi gelijkmatig met de gebroken spaghettistukjes. Giet genoeg saffraanbouillon over de spaghetti zodat alles bedekt is, verdeel vervolgens het spek en de groenten erover. Voeg extra saffraanbouillon toe als dat nodig is om de groenten te bedekken. Breng aan de kook, zet het vuur tot middellaag en kook tot de spaghetti gaar is, ongeveer 15 minuten.

    Van de kok

    Je kunt deze paella variëren met worst, kip, mosselen en allerlei soorten groenten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren