Cathy's kokoscake

    Cathy's kokoscake

    2keer bewaard
    35min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke smeuïge kokoscake. Je kunt deze cake eventueel vullen met een kokosmengsel en bedekken met een glazuur van kokos.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gram bloem of cakemeel
    • 2.5 theelepels bakpoeder
    • snufje zout
    • 230 gram boter op kamertemperatuur
    • 400 gram witte suiker
    • 4 eieren
    • 240 ml kokosmelk
    • 1 theelepel amandelextract
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet en bebloem drie cakevormen in. meng meel, bakpoeder en zout in een kom.
    2. Klop in een aparte grote kom de boter met een elektrische mixer op medium snelheid tot het luchtig is en voeg de eieren toe, een voor een. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe, wissel af met de kokosmelk, en voeg vervolgens het amandel- en vanille-extract toe. Verdeel het beslag over de drie ingevette cakevormen.
    3. Bak de cakes in de voorverwarmde oven tot ze licht gebruind zijn, 20 tot 25 minuten. Een sateprikker die je in het midden van de cake prikt moet er schoon uitkomen. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de cakevormen voordat je ze verder laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijke cake en makkelijk te maken. Ik heb volkorenbloem gebruikt en een kwart minder suiker. Vind de kokos smaak niet echt overkomen, misschien doe ik er de volgende keer ook geraspte kokos door. Volgende keer maak ik er een taart van met mango en slagroom lijkt me heerlijk. - 20 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren