Runder-Groenten Stoofpot

    (160)
    2 uur 15 minuten

    Deze heerlijk weldadige runderstoofpot is gezond en eenvoudig te bereiden. Lekker op een koude winteravond. In plaats van rundvlees kunt u wild gebruiken.


    155 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr runderstoofvlees in blokjes
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 ui, in dunne schijfjes
    • 170 gr tomatenpuree
    • 1 pakje (500 gr) biologische runderbouillon
    • 2 middelgrote wortelen, in stukjes
    • 3 aardappels, in blokjes
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 1 theelepel gedroogde tijm of 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden
    • 1 laurierblad
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1 bakje (250 gr) crimini champignons, in vieren
    • 285 gr diepvrieserwten, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Het vet van het vlees snijden. In een grote pan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Het vlees 10 minuten sauteren tot het gelijkmatig bruin is. Het vlees uit de pan halen en apart zetten.
    2. Ui en tomatenpuree in dezelfde pan op een middelhoog vuur onder frequent roeren 5 minuten sauteren tot de ui gaar is. Vlees en runderbouillon aan ui met tomatenpuree toevoegen. Vuur laag zetten, afdekken en 1-1 1/2 uur laten sudderen tot het vlees gaar is.
    3. Wortel, aardappel, rozemarijn, tijm, laurierblad en cayennepeper toevoegen en afgedekt 45 minuten laten sudderen (Eventueel wat extra water toevoegen als het gerecht te dik lijkt).
    4. Tenslotte champignons en erwten toevoegen en 10-15 goed laten opwarmen. Laurierblad en rozemarijn verwijderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (160)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    niks mis met dit recept,maar waarom is dit speciaal voor diabetic? ik het diabetic,maar zie geen verschil met hoe ik kook  -  08 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren