Hartige broodjes met kaas en ui

    Hartige broodjes met kaas en ui

    17keer bewaard
    25min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige broodjes hebben een pikante smaak door de Cheddar kaas en ui. Lekker bij een winterse soep of een zomerse maaltijdsalade.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gram bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 45 gram boter, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel gebakken uitjes
    • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 180 gram geraspte scherpe Cheddar kaas
    • 240 ml magere karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 230 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Klop de bloem, bakpoeder, baksoda en zout samen in een kom. Voeg de boter door het bloemmengsel tot het mengsel grof kruimelig is. Roer de ui, Parmezaanse kaas en Cheddar kaas door het bloemmengsel. Giet de karnemelk in de kom, roer tot alles gemengd is. Druppel steeds 60 ml van het deeg op de bakplaat, ongeveer 5 cm van elkaar.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van de broodjes lichtbruin zijn, 12 tot 15 minuten. Serveer warm.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren