Pannenkoekjes met een roomkaasvulling

    Pannenkoekjes met een roomkaasvulling

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke traktatie voor brunches, valentijnsdag, ontbijt op bed of moederdag.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels (30 ml) melk
    • 2 eieren
    • 2 theelepels honing
    • 1 snufje zout
    • 30 gram boter, apart te verwerken
    • 225 gram zachte roomkaas
    • 65 gram poedersuiker
    • 40 gram gemengde bevroren bessen, een beetje ontdooid
    • 1 eetlepel poedersuiker, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de bloem, melk, eieren, honing en zout in een kom tot een glad beslag.
    2. Smelt 15 gram boter in een koekenpan op middelhoog vuur, wacht tot het schuim verdwijnt. Giet ongeveer 2 grote eetlepels van het beslag in de pan, en beweeg de pan zodat de bodem wordt bedekt met een dun laagje beslag. Bak totdat de pannenkoek niet meer vloeibaar is, ongeveer 1 minuut, draai om en bak de andere kant een extra minuut. Herhaal dit met extra boter en pannenkoekenbeslag, totdat je 4 pannenkoeken hebt gemaakt. Leg de pannenkoeken op keukenpapier.
    3. Meng in een kom de roomkaas met de poedersuiker tot een romige pasta. Roer voorzichtig de bessen erdoor. Verdeel de roomkaaspasta gelijkmatig over de pannenkoeken en rol ze op. Zet in de koelkast totdat ze gekoeld zijn; snijd in stukjes van 5 cm om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren