Cheesecake-citroengebak

    Cheesecake-citroengebak

    11keer bewaard
    1uur15min


    94 personen hebben dit gemaakt

    Een licht cheesecake gebakje met citroensmaak, gemaakt van twee lagen: een citroenlaag en een laag van cheesecake.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 190 gram bloem
    • 65 gram poedersuiker
    • 170 gram ongezouten boter, in blokjes gesneden
    • 4 eieren
    • 300 gram suiker
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 120 ml citroensap
    • 450 gram zachte roomkaas
    • 200 gram suiker
    • 2 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    2. Klop 190 gram bloem en de poedersuiker in een mengkom. Meng de blokjes boter erdoor tot het deeg grof kruimelig is. Druk de kruimels op de bodem en de zijkanten van de ingevette ovenschaal om een korst te maken.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is, 15 tot 18 minuten. Haal uit de oven, en zet apart.
    4. Klop 4 eieren, 300 gram suiker, 1 eetlepel bloem, citroenrasp en citroensap in een kom. Schenk het citroenmengsel in de korst. Strijk eventuele luchtbellen van het oppervlak van de vulling. Meng de roomkaas en 200 gram suiker in een kom tot alles goed gemengd is. Voeg de 2 eieren toe en verspreid vervolgens over het citroenmengsel. De mengsels worden gescheiden tijdens het bakken.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig is, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    - 13 feb 2012

    van
    2

    Recept klopt niet - 01 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren