Pastasaus van pompoen en kaas

    Pastasaus van pompoen en kaas

    3keer bewaard
    55min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Ik had nog wat pompoen over en heb toen dit recept voor pastasaus bedacht. Het is lekker bij ravioli of volkoren pasta. De pompoen moet erg zacht zijn, ik stoom de pompoen meestal gedurende 4 tot 5 uur in een slowcooker.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 375 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel boter
    • 50 gram ui, gesnipperd
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1/3 appel, geschild en in stukjes gesneden
    • 240 ml kippenbouillon
    • 80 ml melk
    • 80 gram gemengde Italiaanse kaas (Parmezaanse kaas, Asiago en Romano)
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de pompoen in een pan, bedek met water en breng aan de kook. Laat sudderen tot de pompoen zeer zacht is, 15 tot 20 minuten. Giet het overtollige water af. Je moet ongeveer 300 gram gekookte pompoen overhouden
    2. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middellaag vuur, en bak de ui, knoflook en appel, roer regelmatig, tot alles zacht en bruin is, ongeveer 15 minuten. Voeg de pompoen en kippenbouillon toe en breng aan de kook op matig vuur. Zet het vuur lager en roer de melk en kaas erdoor. Roer tot de kaas gesmolten is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt, 5 tot 10 minuten. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren