Aardappelpuree met kaas uit de oven

    Aardappelpuree met kaas uit de oven

    5keer bewaard
    1uur20min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelpuree is een populair gerecht bij kaasliefhebbers. Lekker als bijgerecht bij vlees of vis.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 grote kruimige aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
    • 225 gram geraspte oude kaas
    • 240 ml melk
    • 225 ml zure room
    • 115 gram boter
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gedroogde dille
    • 110 gram geraspte oude kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Doe de aardappelen in een grote pan met water en een beetje zout en dek af. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur tot middellaag en kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet af en laat gedurende een of twee minuten droog stomen.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    3. Doe de aardappelen in een keukenmachine. Voeg 225 gram oude kaas, melk, zure room, boter, dille, zout en peper toe. Pureer tot een gladde massa. Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de oude kaas, dek af met aluminiumfolie
    4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak tot de kaas lichtbruin is, nog eens 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren