Inloggen Aanmelden

Runderstoofpot

Serveren met geroosterde groenten en een flinke schep aardappelpuree.

Teresa

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 (2 kg) runderhaas
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

  1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
  2. Een stoofpan op een middelhoog vuur verwarmen, olie toevoegen en daarin het vlees 4 minuten in het midden van de pan dichtschroeien. Met een tang het vlees keren en de overige kanten in 3-4 minuten dichtschroeien. Het vlees uit de pan nemen.
  3. Ui, knoflook en 1 laurierblad op de bodem leggen en met zout en peper bestrooien. Vlees weer in de pan doen, het resterende laurierblad erop leggen en de pan afdekken.
  4. 30 minuten in de oven bakken. De ovenstand verlagen tot 150°C/gasstand 2 en 1 1/2 uur verder garen. Het vlees op een schaal leggen en 10-15 minuten laten rusten. In plakjes snijden en ui en jus erover verdelen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties