Runderstoofpot

    Runderstoofpot

    9keer bewaard
    2uur20min


    563 personen hebben dit gemaakt

    Serveren met geroosterde groenten en een flinke schep aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 (2 kg) runderhaas
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 laurierblaadjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    2. Een stoofpan op een middelhoog vuur verwarmen, olie toevoegen en daarin het vlees 4 minuten in het midden van de pan dichtschroeien. Met een tang het vlees keren en de overige kanten in 3-4 minuten dichtschroeien. Het vlees uit de pan nemen.
    3. Ui, knoflook en 1 laurierblad op de bodem leggen en met zout en peper bestrooien. Vlees weer in de pan doen, het resterende laurierblad erop leggen en de pan afdekken.
    4. 30 minuten in de oven bakken. De ovenstand verlagen tot 150°C/gasstand 2 en 1 1/2 uur verder garen. Het vlees op een schaal leggen en 10-15 minuten laten rusten. In plakjes snijden en ui en jus erover verdelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren