Romige kip uit de oven

    Romige kip uit de oven

    1keer bewaard
    1uur10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gezinsmaaltijd van gebakken kipfilets uit de oven met een romige saus van champignonragout en wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 blikjes (van +-300 gram) champignonragout
    • 240 ml Chardonnay
    • 120 gram geraspte (jong) belegen kaas
    • 1 eetlepel gebakken uitjes
    • 1 eetlepel knoflookpoeder, of naar smaak
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 25 gram paneermeel met kruiden
    • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 5 kipfilets
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels olijfolie, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in. Klop de champignonragout, Chardonnay, jong belegen kaas, uitjes, knoflookpoeder en zwarte peper in een grote kom, zet apart.
    2. Meng de paneermeel en Parmezaanse kaas in een kom. Dompel de kipfilets in het losgeklopte ei en haal vervolgens door het paneermeelmengsel. Schud loszittend paneermeel voorzichtig van de kip. Leg de gepaneerde kip op een bord, niet stapelen.
    3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets tot ze lichtbruin zijn, 1 tot 2 minuten aan elke kant. Leg de gebakken kip in de ovenschaal, en giet er het champignonragoutmengsel overheen.
    4. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven tot ze niet meer roze zijn van binnen, ongeveer 50 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minsten 74 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren