Yoghurtijs met kersen

    Yoghurtijs met kersen

    9keer bewaard
    25min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Dit yoghurtijs met kersen is erg smaakvol. Als je niet van kersen houdt kun je ook ander fruit zoals aardbeien, bosbessen, perziken of frambozen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gram zachte roomkaas
    • 200 gram witte suiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 720 ml Griekse yoghurt
    • 300 gram verse kersen, ontpit en in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker totdat deze goed gemengd zijn, roer het citroensap en de yoghurt erdoor, ongeveer een kopje yoghurt per keer, tot het mengsel glad en romig is. Voeg de kersen toe. Dek de kom af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
    2. Giet het mengsel in een ijsmachine en vries volgens de gebruiksaanwijzing. Voor een wat stevigere structuur doe je de bevroren yoghurt in een afgedekt bakje en laat gedurende enkele uren invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren