Zalm met kersensaus

    Zalm met kersensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk zalmrecept met een glazuur en saus van kersen, lekker met zilvervliesrijst en gestoomde groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 gram verse kersen, ontpit en in vieren gesneden
    • 60 gram ongezouten boter
    • 80 ml rode wijnazijn
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel maïzena
    • 80 ml koud water
    • 4 zalmfilets, van elk ongeveer 140 gram en 2.5 cm dik
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de kersen, boter, rode wijnazijn en honing in een steelpan op matig vuur en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de kersen zacht zijn en het mengsel is ingedikt, ongeveer 10 minuten. Terwijl de saus suddert klop je de maïzena en koud water in een kleine kom, en voeg toe aan het kersenmengsel. Breng opnieuw aan de kook, onder voortdurend roeren tot het dik wordt, ongeveer 5 minuten. Haal de saus van het vuur.
    2. Verwarm de gril van de oven en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm onder de warmtebron. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg ze met de huidzijden neer op een bakplaat.
    3. Gril de zalm gedurende 30 seconden, haal ze vervolgens uit de oven en verspreid het kersenmengsel royaal over de filets. Plaats weer onder de gril en rooster tot de zalm ondoorzichtig is en het glazuur is gebakken op de vis, 8 tot 10 minuten. Verwijder de zalm en bedek nog een of twee kee met de kersensaus tijdens het koken. Voor een medium gare zalm die nauwelijks nog roze is van binnen controleer je na 5 minuten. Laat de zalm 1 minuut staan voordat je hem serveert met extra kersensaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren