Vulling voor een kersentaart

    Vulling voor een kersentaart

    4keer bewaard
    40min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Super makkelijk en snel recept om kersenvulling voor een taart te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600 gram zure rode kersen, ontpit
    • 200 gram witte suiker
    • 25 gram maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de kersen in een pan op matig vuur en dek de pan af, verwarm de kersen totdat het sap eruit komt en laat sudderen, 10 tot 15 minuten. Roer vaak.
    2. Meng in een kom de suiker met maïzena tot een glad geheel, giet het mengsel bij de warme kersen en meng alles goed. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de vulling is ingedikt, ongeveer 2 minuten, verwijder van het vuur, laat afkoelen, en gebruik als taartvulling.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ChantalvanMaurik
    0

    Echt een super recept. Heb het nu gemaakt met kersen en bosvruchten uit de diepvries. Allebei super! Ik heb ook ipv maïzena Arrowroot gebruikt, dan is het glutenvrij. - 04 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren