Runderstoofschotel met rode wijn

    Runderstoofschotel met rode wijn

    51keer bewaard
    3uur35min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig te bereiden, rijk aan smaak en geschikt voor een feestelijk diner of een doordeweekse maaltijd. Het gerecht kan ook in de slowcooker bereid worden, 6-8 uur op de lage stand.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
    • 30 ml olijfolie
    • 1 bosje lente-ui, groene stengels verwijderd en zeer fijngesneden
    • 4 grote tenen knoflook, geperst
    • 500 gr champignons
    • 1 fles rode wijn
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • 1 laurierblad
    • 1 blokje runderbouillon
    • 4 plakjes bacon, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur15min  ›  Klaar in:3uur35min 

    1. Zout, peper en bloem mengen en daar het vlees doorheen scheppen. Het vlees in ong. 5 minuten in olie bruin bakken en in een grote stoofpan leggen.
    2. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    3. De ui 3-5 minuten in de olie bakken en gedurende de laatste 2 minuten de knoflook toevoegen. Aan het vlees toevoegen. Champignons in vieren snijden en in de stoofpan doen. De wijn aan het pruttelen brengen, aan de pan toevoegen en er doorheen roeren.
    4. Tomatenpuree, laurierblad, runderbouillon en bacon toevoegen en goed door elkaar roeren.
    5. De pan afdekken en in de voorverwarmde oven ong. 2 1/2 uur koken, vervolgens in een open pan nogmaals 1/2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    8

    Goeie runderstoofpot. Ik heb net een slowcooker gekocht en dit was de eerste stoofschotel die ik ermee hebt gemaakt. Erg geslaagd! Ik heb winterwortel toegevoegd en de helft van de wijn vervangen door runderbouillon. Ik vond em wel wat aan de natte kant, dus volgende keer doe ik er minder vocht door. - 17 jan 2010

    Nanda
    van
    7

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb de helft van de wijn vervangen door runderbouillon. En ik heb een winterwortel toegevoegd en de bacon weggelaten. - 17 jan 2010

    MarikeFeenstra
    2

    dit is niet glutenvrij! - 16 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren