Chicken marbella

    Chicken marbella

    1keer bewaard
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    De pruimen maken deze kip lekker zoet, en de zwarte olijven en rozemarijn geven een extra bite aan het gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 takje verse rozemarijn, bladeren verwijderd en gehakt
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 2 theelepels boter
    • 2 eetlepels geperste knoflook
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel pittige chilisaus
    • 1 kilo kipfilets met vel
    • 450 gram vastkokende aardappelen, schoongeboend
    • 2 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 225 gram gesneden verse champignons
    • 1 tomaat, gehakt
    • 15 pruimen, ontpit
    • 20 zwarte olijven zonder pit
    • 60 ml witte wijn
    • 60 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C.
    2. Doe de rozemarijn, het citroensap, boter, knoflook, sojasaus en chilisaus in de kom van een keukenmachine en puls meerdere malen tot een pasta.
    3. Wrijf het rozemarijn-citroenmengsel onder de huid van de kipfilets en doe de kip in een grote braadpan. Verdeel de aardappelen, wortelen, ui, champignons, tomaat, pruimen en olijven rond de kip. Giet de witte wijn en kippenbouillon over de kip en groenten.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is van binnen en de aardappelen gaar zijn, ongeveer 1 uur en 15 minuten, roer de kip en groenten met de vrijgekomen sappen na 45 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelta van de kip moet minstens 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren