Chicken vindaloo

    Chicken vindaloo

    11keer bewaard
    1uur5min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een pittig currygerecht uit Portugal. Het originele recept is met pittig varkensvlees, maar je kunt ieder ander type vlees gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 snufjes gemalen kurkuma
    • 1 snufje gemalen kardemon
    • 1 snufje kaneelpoeder
    • 1 snufje gemalen koriander
    • 1 snufje gemalen kruidnagel
    • 1 snufje gemalen komijn
    • 1 snufje paprikapoeder
    • 1/2 snufje cayennepeper, of naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 300 gram gesnipperde ui
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 350 gram kipfilets, in blokjes gesneden
    • 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
    • 2 blikjes (van 410 gram) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 360 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels wijnazijn
    • 1 laurierblad
    • snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Rooster de kurkuma, kardemom, kaneel, koriander, kruidnagel, komijn, paprikapoeder en cayennepeper in een braadpan op middellaag vuur tot de kruiden beginnen te geuren, ongeveer 2 minuten. Roer de specerijen tijdens het roosteren en zorg dat ze niet verbranden. Voeg de olijfolie, ui, knoflook en gember toe. Zet het vuur hoger en bak tot alles zacht is, ongeveer 5 minuten.
    2. Voeg de tomatenpuree toe en roer tot er geen klonten meer zijn. Voeg de kip, aardappels, tomaten, kippenbouillon, wijnazijn en laurierblad toe. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur tot middellaag, dek af, en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn en de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 15 minuten. Haal het deksel van de pan en kook 5 minuten om de saus iets dikker te laten worden. Breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren