Pittige macaroni-ovenschotel

  • 1beoordeling
  • 17keer bewaard
  • 1uur10min

Dit is een heerlijke pittige ovenschotel met macaroni, gehakt en kaas, bedekt met kaas en tortillachips.

Beth71

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 450 gram macaroni
  • 900 gram mager rundergehakt
  • 75 gram gesnipperde ui
  • 1 blik/pot 450 gram tomatensaus
  • 1 blik (410 gram) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 gram) maïs, uitgelekt
  • 1 blik (425 gram) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zakje (35 gram) taco kruidenmix
  • 1 zakje (35 gram) chili kruidenmix
  • 350 gram smeerkaas
  • 320 ml melk
  • 120 gram geraspte Cheddar kaas
  • 120 ml zure room
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper
  • 120 gram geraspte Cheddar kaas
  • 120 gram gebroken tortillachips
  • 120 ml zure room (eventueel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt, roer de macaroni, en breng terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 8 minuten. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
  3. Bak en roer in een grote koekenpan op middelhoog vuur het gehakt met de ui tot het vlees bruin en rul is, ongeveer 10 minuten. Giet overtollig vet af. Voeg de tomatensaus, tomatenblokjes, maïs, bonen, tacokruiden en chilikruiden toe en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen, roer af en toe, gedurende ongeveer 20 minuten.
  4. Klop de smeerkaas en de melk in een steelpan tot een glad mengsel en breng aan de kook op een middellaag vuur. Voeg 120 gram geraspte Cheddar kaas, 120 ml zure room en knoflookpoeder toe, breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Verdeel de gekookte macaroni over de bodem van een rechthoekige ovenschaal en meng met het kaasmengsel. Giet het gehaktmengsel over de macaroni, en bestrooi met de overige geraspte Cheddar kaas en gemalen tortillachips.
  6. Bak in de voorverwarmde oven totdat de ovenschotel heet is en borrelt en de kaas bovenop is gesmolten, 20 tot 30 minuten. Serveer met klodders zure room.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

EfteLin
van
0

Wat een heerlijke "Mexicaanse" macaroni! Had alleen niet goed gekeken naar het aantal porties (12), dus we eten de komende 3 dagen pittige macaroni. - 05 aug 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties