Pittige ovenschotel met ei en kaas

    Pittige ovenschotel met ei en kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Dit bijgerecht uit de oven is snel en makkelijk om te maken. Mijn man is er dol op.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 potten (van 200 gram) hele groene pepers, uitgelekt
    • 450 gram geraspte jong belegen kaas
    • 4 eieren
    • 2 eetlepels bloem
    • 225 ml ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)
    • 450 gr geraspte Monterey Jack kaas (of jonge Goudse kaas)
    • 2 potten (van +-300 gram) (groene) salsa

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    2. Splits de pepers open, en verspreid de helft van de chilipepers over de bodem van de ovenschaal. Bedek met een laag jong belegen kaas, en vervolgens met de rest van de chilipepers. Klop de eieren, bloem en melk in een kom. Giet het mengsel over de chilipepers en kaas.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot alles stevig is, ongeveer 30 minuten, haal de schaal uit de oven en bedek met de Monterey Jack kaas. Giet de salsa erover, zet terug in de oven en bak tot de kaas gesmolten is, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren