Chinees stoofpotje

    Chinees stoofpotje

    5keer bewaard
    3uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze gevulde stoofpot is gemaakt van zowel rund- als varkensvlees. De bamboescheuten, waterkastanjes en sojasaus geven het gerecht een Chinees tintje.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 900 gram nasi/bamivlees (of varkenslap in stukjes)
    • 450 gram baklap (of bieflap), in blokjes
    • 2 grote groene paprika's, fijngehakt
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • 2 kleine steeltjes selderij, in blokjes gesneden
    • 960 ml runderbouillon
    • 1 blikje (225 gram) gesneden bamboescheuten, uitgelekt
    • 1 blikje (225 gram) gesneden waterkastanjes, uitgelekt
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels chilipoeder, of naar smaak
    • 120 ml sojasaus
    • 3 eetlepels maïzena
    • 8 gesneden verse champignons
    • 150 gram verse tauge

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Verhit de olie op matig vuur in een grote soeppan, en bak het varkens- en rundvlees bruin, roer vaak, ongeveer 10 minuten. Voeg de groene paprika's, uien en selderij toe. Bak tot de groenten hun sap kwijt zijn, doe het deksel op de pan en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Voeg de runderbouillon, bamboescheuten, waterkastanjes, zwarte peper en chilipoeder toe.
    2. Meng de sojasaus en maïzena in een kom tot een glad geheel en giet het bij de soep. Roer tot de soep indikt is, ongeveer 1 minuut, doe het deksel weer terug op de pan, doe het vuur lager en laat sudderen. Sudder tot het vlees zeer mals is en de smaken goed gemengd zijn, ongeveer 2 uur. Voeg ongeveer 5 minuten voor het serveren de champignons en tauge toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren