Pittige zoete aardappelpuree

    Pittige zoete aardappelpuree

    5keer bewaard
    1uur40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een pittige variant van zoete aardappelen. Je kunt meer pepers toevoegen als je van pittig houdt, of juist meer suikers als je liever een wat zoeter gerecht wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 grote zoete aardappelen
    • 2 rode pepertjes, fijngesneden
    • 60 gram zachte boter
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 60 ml slagroom, of zoveel als nodig
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze zeer zacht zijn, ongeveer 1 uur. Als ze klaar zijn, laat afkoelen, schil en doe ze in een mengkom. Pureer de pepers tot een pasta en voeg toe aan de aardappelen samen met de boter, basterdsuiker en slagroom. Meng tot een gladde massa, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelen over een ondiepe ovenschaal.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het goed verwarmd is, 20 tot 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren