Gefrituurde wontons gevuld met banaan en chocola

    Gefrituurde wontons gevuld met banaan en chocola

    4keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze wontons zijn een heerlijke zoete snack, gevuld met banaan en chocola en overgoten met een karamelsaus van Grand Marnier. Lekker met ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 2 zeer rijpe bananen
    • 60 gram semi-zoete chocolade chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)
    • snufje gemalen kruidnagel
    • snufje kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • 30 (400 gram) wonton deegvellen (verkrijgbaar bij de toko)
    • olie om te frituren
    • 115 gram boter
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel Grand Marnier
    • 2 eetlepels lichte maisstroop (of honing)
    • 2 eetlepels semi-zoete chocolade chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de bananen, 60 gram chocolade, kruidnagel, kaneel en vanille in een kom, en pureer tot alles gemengd is. Als alternatief, hak het mengsel in een keukenmachine tot de chocolade verkleind is. Dit zal helpen voorkomen dat de chocolade door de wontonvellen heen komt. Het zal ook de textuur van de vulling veranderen - je zult geen klontjes gesmolten chocolade hebben in de wontons.
    2. Om de wontons te maken: plaats de wonton vellen op je werkblad. Schep ongeveer 1 grote theelepel van het banaanmengsel op het midden van elk vel. Gebruik je vinger of een borsteltje om de randen van de vellen met water te bevochtigen. Vouw een hoek van het vel over de vulling naar de tegenoverliggende hoek om een ​​driehoek te vormen. Druk de randen aan om de wonton dicht te maken. Herhaal dit met de overige ingrediënten.
    3. Bereid de saus door de boter, basterdsuiker, Grand Marnier en maïsstroop in een kleine steelpan te mengen. Breng aan de kook op matig vuur, en kook tot de suiker is opgelost en de saus glad is, ongeveer 4 minuten. Zet opzij en laat iets afkoelen.
    4. Bak de wontons in de hete olie, een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4 minuten. Draai de wontons om halverwege het frituren zodat ze gelijkmatig bruin worden. Verwijder en laat uitlekken op een met keukenpapier beklede plaat. Serveer warm met de karamelsaus. Besprenkel met de resterende chocolade chips om te garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren