Chocolade-kokos balletjes

    Chocolade-kokos balletjes

    3keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine chocoladeballetjes kun je voor iedere gelegenheid gebruiken, ik maak ze vaak voor kinderfeestjes. Ze zijn lekker zoet en erg verslavend, en ook nog eens makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 350 gram digestive volkorenkoekjes, verkruimeld
    • 350 gram boter, gesmolten
    • 180 gram melkchocolade of halfzoete chocolade chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)
    • 75 gram gemalen kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de koekkruimels en gesmolten boter in een mengkom. Meng tot een geheel.
    2. Smelt de chocolade in een magnetronbestendige of keramische schaal in intervallen van 30 seconden, roer na iedere interval, gedurende 1 tot 3 minuten (afhankelijk van je magnetron). Niet oververhitten want de chocolade zal verbranden. Roer de gesmolten chocolade door het koekjesmengsel, het kan zijn dat je je handen moet gebruiken om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
    3. Vorm balletjes van 2.5 cm en rol ze door de kokos. Bewaar ze in een luchtdicht bakje.

    Van de kok

    Als het beslag afkoelt is het moeilijker om balletjes te vormen, dus maak deze balletjes met meerdere mensen, bijvoorbeeld samen met je kinderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren