Chocolade-amandel popcorn

    Chocolade-amandel popcorn

    2keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op het maken van popcorn, dit is een heerlijke variant met chocola en amandelen.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 200 gram witte suiker
    • 240 ml glucosestroop (of honing)
    • 115 gram boter
    • 25 gram cacaopoeder
    • 2 theelepels zout
    • 375 gram ongezouten popcorn
    • 510 gram geroosterde gezouten amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 95 graden C.
    2. Meng de suiker, glucosestroop, boter, cacaopoeder en zout in een steelpan op middellaag vuur tot het mengsel glad is en begint te pruttelen. Doe de popcorn in een grote kom, meng met de amandelen, en giet de chocoladesiroop over het mengsel. Roer tot alle popcorn en amandelen zijn bedekt. Verspreid de chocoladepopcorn over een aantal grote bakplaten in een enkele laag.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het goed droog is, ongeveer 1 uur, en roer ongeveer om de 20 minuten zodat alle kanten van de popcorn opgedroogd zijn. Laat afkoelen op de bakplaten en doe vervolgens in een luchtdichte bak.

    Van de kok

    Zorg ervoor dat de popcorn echt helemaal droog is voor je het in een bakje stopt om te bewaren, want anders wordt het een kliederboel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren