Chocoladecake met banaan

    Chocoladecake met banaan

    9keer bewaard
    55min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladecake met banaan is gemaakt van meerdere lagen en is bestreken met een glazuur van cacao en roomkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gram bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 3/4 theelepel baksoda
    • 40 gram ongezoete cacaopoeder
    • 170 gram boter op kamertemperatuur
    • 300 gram witte suiker
    • 2 eieren op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 230 gram zeer rijpe bananen, gepureerd
    • 120 ml karnemelk, of zoveel als nodig
    • 85 gram zachte roomkaas
    • 3 eetlepels zachte boter
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 260 gram poedersuiker
    • 25 gram ongezoete cacaopoeder
    • 2 eetlepels melk, of zoveel als nodig
    • 2 rijpe bananen, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet twee taartvormen in en bekleed met bakpapier. Meng bloem, bakpoeder, zout, baksoda en 40 gram cacaopoeder in een kom tot alles goed gemengd is.
    2. Pureer in een grote mengkom de boter met de suiker en voeg vervolgens de eieren toe, een voor een, meng ieder ei er goed door voor je de volgende toevoegt. Voeg 1 theelepel vanille-extract toe, en meng de geprakte bananen en karnemelk erdoor, afgewisseld met het bloemmengsel, in drie keer. Voeg net genoeg karnemelk toe om een werkbaar deeg te maken (de bananen kunnen variëren in vochtgehalte). Verdeel het beslag over de voorbereide taartvormen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden van de cake er schoon uitkomt, 25 tot 30 minuten. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de taartvormen voordat je de cakes verder laat afkoelen op een rooster.
    4. Pureer in een kom de roomkaas en 3 eetlepels boter totdat deze goed gemengd zijn; voeg een theelepel vanille-extract toe. Klop geleidelijk de poedersuiker en 25 gram cacaopoeder, en voeg de melk toe, een beetje bij beetje, totdat het glazuur glad en smeerbaar is.
    5. Plaats een cakelaag op een groot bord, en bedek de laag met ongeveer 1/3 van het glazuur, en vervolgens met een laag bananenplakjes. Leg de tweede cakelaag op de taart, en bestrijk de bovenkant en zijkanten met de overgebleven 2/3 van het glazuur. Bedek de cake met decoratieve plakjes banaan, indien gewenst.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren