Courgettecake met stukjes chocolade

    Courgettecake met stukjes chocolade

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Deze courgettecake is heerlijk smeuïg. Hij is warm het lekkerst, met wat slagroom. Je kunt de cake ook goed opnieuw warm maken.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 250 gram bloem
    • 25 gram ongezoete cacaopoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 120 ml melk
    • 1 theelepel gedistilleerde witte azijn
    • 115 gram zachte boter
    • 300 gram witte suiker
    • 120 ml plantaardige olie
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 300 gram geraspte courgette
    • 150 gram chocolade chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C. Vet en bebloem een ​​cakevorm in. Meng de bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder in een kom.
    2. Meng de melk en azijn in een grote kom. Laat 5 minuten staan ​​om de melk zuur te laten worden. Klop de boter, suiker, plantaardige olie, eieren en vanille-extract. Roer de vloeibare ingrediënten door het bloemmengsel tot alles is gemengd. Voeg de courgette toe. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bestrooi met de chocolade chips.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, ongeveer 45 minuten. Laat gedurende 10 afkoelen in de cakevorm voordat je de cake verder laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren