Runder-Walnoot Stoofpot

    Runder-Walnoot Stoofpot

    12keer bewaard
    2uur20min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Deze runderstoofpot van Australische origine is verder gebaseerd op walnoten, paprika, champignons, ui en knoflook. Heerlijk met rijst, maar zelfs koud lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 grote rode paprika, in reepjes
    • 1 grote ui, in reepjes
    • 175 gr walnoten
    • 225 ml tomatensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 bakjes (250 gr) crimini champignons, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de boter in olie smelten. Het vlees aan alle zijden bruin laten worden. Met een schuimspaan verwijderen en op een warm bord leggen.
    2. Knoflook, paprika en ui zachtjes in de resterende olie bakken, tot de ui doorzichtig is. Vlees erbij roeren. Walnoten toevoegen en 1 minuut al roerend laten garen. Tomatensap toevoegen en met zout en peper op smaak brengen. Afdekken en aan de kook brengen, vervolgens op een laag vuur 1 1/2 uur laten sudderen. Champignons toevoegen en wederom 20 minuten laten garen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren