Runder-Walnoot Stoofpot

    (23)
    2 uur 20 minuten

    Deze runderstoofpot van Australische origine is verder gebaseerd op walnoten, paprika, champignons, ui en knoflook. Heerlijk met rijst, maar zelfs koud lekker!


    28 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 grote rode paprika, in reepjes
    • 1 grote ui, in reepjes
    • 175 gr walnoten
    • 225 ml tomatensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 bakjes (250 gr) crimini champignons, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de boter in olie smelten. Het vlees aan alle zijden bruin laten worden. Met een schuimspaan verwijderen en op een warm bord leggen.
    2. Knoflook, paprika en ui zachtjes in de resterende olie bakken, tot de ui doorzichtig is. Vlees erbij roeren. Walnoten toevoegen en 1 minuut al roerend laten garen. Tomatensap toevoegen en met zout en peper op smaak brengen. Afdekken en aan de kook brengen, vervolgens op een laag vuur 1 1/2 uur laten sudderen. Champignons toevoegen en wederom 20 minuten laten garen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (23)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    josemcgowan
    0

    Het gerecht is HEERLIJK. Een echte aanrader. Als je vlees over hebt, de dag erna aardappelpuree erover doen en wat geraspte kaas en in de oven doen. Of bladerdeeg over het vlees in de oven en je hebt een pastei. Eet smakelijk!!  -  19 nov 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren