Meringuekoekjes met chocola en pepermunt

    Meringuekoekjes met chocola en pepermunt

    6keer bewaard
    45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een delicaat koekje met een zachte pepermuntsmaak en -geur. Een perfecte klein koekje voor Valentijnsdag!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 3 eiwitten
    • 1/8 theelepel wijnsteen (te koop bij de natuurvoedingswinkel)
    • 4 druppels pepermuntolie, of naar smaak
    • 150 gram witte suiker
    • 1 druppel rode kleurstof, of zoveel als nodig (eventueel)
    • 3 kleine pepermunt-zuurstokken (mentholstokken), geplet
    • 90 gram chocolade chips (of een chocoladereep in stukjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Klop de eiwitten, wijnsteen en pepermuntolie in een mengkom met een elektrische mixer op medium-hoge snelheid tot er zachte pieken beginnen te vormen. Voeg de suiker toe, ongeveer 1 eetlepel per keer, voeg de kleurstof toe indien gewenst, tot het mengsel glanzend is en er stijve pieken beginnen te vormen. Voeg heel voorzichtig de geplette zuurstokken en chocolade chips toe. Druppel de meringuekoekjes met een eetlepel op de bakplaat.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes droog zijn, 28 tot 33 minuten. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen gedurende 20 minuten voordat je ze van het bakpapier haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren