Gevulde veganistische maïssoep

    Gevulde veganistische maïssoep

    1keer bewaard
    1uur10min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep heb ik bedacht omdat mijn zoon een voedselallergie heeft en geen melkprodukten mag eten. Het fijne aan deze soep is dat iedereen in ons gezin er van smult!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 480 ml groentebouillon
    • 6 middelgrote (rode) aardappelen, in blokjes gesneden
    • 150 gram gesneden worteltjes
    • 800 gr maïs, uitgelekt
    • 360 ml sojamelk
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 25 gram bloem
    • 120 ml sojamelk
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de knoflook en ui in de pan, bak en roer tot de ui zacht en lichtbruin is, ongeveer 7 minuten. Haal van het vuur en zet apart.
    2. Doe de groentebouillon, aardappelen, wortelen, maïs, 360 ml sojamelk, knoflookpoeder, zout en peper in een grote pan. Breng aan de kook op een middelhoog vuur en roer vervolgens het uimengsel erdoor. Zet het vuur laag en laat sudderen zonder deksel, tot de aardappelen en wortelen gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
    3. Meng de bloem en de resterende 120 ml sojamelk in een kom. Roer het mengsel door de soep, en laat verder sudderen tot de soep gebonden is, ongeveer 10 minuten. Roer de peterselie erdoor voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren