Trifle van citroen en framboos

    Trifle van citroen en framboos

    3keer bewaard
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk zomers dessert met fruit. Gebruik kleine jampotten om de trifle in te serveren. Je kunt de sherry ook vervangen door limoncello.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml water
    • 60 ml citroensap
    • 50 gram witte suiker
    • 3 eetlepels droge sherry
    • 450 gram kant en klare cake, in blokjes gesneden
    • 240 gram mascarpone kaas
    • 180 gram lemon curd (verkrijgbaar in delicatessezaken)
    • 4 theelepels geraspte citroenschil
    • 240 gram lemon curd
    • 300 gram verse frambozen
    • 30 gram halfzoete chocolade, geraspt
    • 320 gram slagroom uit spuitbus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng de citroensap, water en suiker aan de kook op matig vuur, roer af en toe, tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en voeg de sherry toe. Verdeel de cake over vier jampotten, giet vervolgens het citroen en suikermengsel erover.
    2. Meng de mascarpone kaas, 180 gram lemon curd en citroenrasp in een kom. Verdeel het kaasmengsel over de potjes, druk met de achterkant van een lepel op het mengsel om nog een laag te kunnen maken. Doe de resterende 240 gram lemon curd over het kaasmengsel om een nieuwe laag te creëren. Bedek met de frambozen, en bestrooi met chocolade. Dek af en zet minimaal 15 minuten en maximaal 24 uur in de koelkast. Bedek met slagroom voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren