Rosbief van de barbecue gemarineerd in citroen

    Rosbief van de barbecue gemarineerd in citroen

    2keer bewaard
    50min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een mooi stuk vlees, klaargemaakt op de barbecue. Druppel voor het serveren eventueel wat citroensap over het vlees en garneer met plakjes citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1.8 kilo rosbief (van ongeveer 6 cm dik)
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 120 ml citroensap
    • 80 ml olijfolie
    • 4 theelepels witte suiker
    • 2 eetlepels fijngesneden lente-uitjes
    • 1 eetlepel worcestersaus (of ketjap)
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Prik het vlees aan beide kanten meerdere malen met een vork, plaats in een afsluitbare plastic zak. Meng de citroenschil, citroensap, olijfolie, suiker, lente-ui, worcestersaus, mosterd, zout en zwarte peper in een kom. Giet het mengsel in de zak met het vlees, en bedek al het vlees met de marinade, knijp de overtollige lucht uit de zak en sluit af. Marineer minstens 3 tot 4 uur in de koelkast, maar het liefst gedurende 1 nacht.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal het vlees uit de marinade en schud de overtollige marinade van het vlees. Gooi de rest van de marinade weg.
    4. Bak het vlees totdat het stevig begint te worden en het warm en lichtroze van binnen is, ongeveer 17 tot 20 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 60 graden C aangeven. Bedek het vlees met twee lagen aluminiumfolie, en laat op een warme plaats 10 minuten rusten alvorens in dunne plakjes te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren