Quinoa met citroensmaak, rozijnen en amandelen

    Quinoa met citroensmaak, rozijnen en amandelen

    9keer bewaard
    30min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Een fris en voedzaam bijgerecht, ook geschikt als lunch of voor tijdens een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 210 gram quinoa
    • 240 ml groentebouillon
    • 240 ml water
    • 60 ml verse jus d'orange
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 2 theelepels honing
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 2 eetlepels gehakte rode ui
    • 75 gram rozijnen
    • snufje zeezout naar smaak
    • 75 gram geroosterde geschaafde amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng de quinoa, groentebouillon en het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de quinoa gaar is en het water is geabsorbeerd, ongeveer 15 tot 20 minuten.
    2. Terwijl de quinoa aan het is koken, bereid de dressing door de sinaasappelsap, citroensap, olijfolie, mosterd, honing en kerriepoeder in een kom te mengen. Roer de gekookte quinoa, rode ui en rozijnen erdoor, breng op smaak met zeezout. Dek af en zet gedurende enkele uren in de koelkast.
    3. Roer de helft van de geroosterde amandelen erdoor voor het opdienen. Strooi de rest van de amandelen erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren