Kip uit de oven in een cranberrysaus

    Kip uit de oven in een cranberrysaus

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit kipgerecht is snel en makkelijk om te maken. Lekker met aardappelen en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 360 ml catalina salade dressing (of vinaigrette)
    • 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil
    • 1 zakje (30 gram) mix voor uiensoep
    • 1 pot (450 gram) cranberryjam
    • 75 gram zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in dunne reepjes gesneden
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • snufje versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in. Leg de kipfilets in een enkele laag in de ovenschaal. Meng de dressing en sinaasappelschil in een kom en giet alles over de kip, zorg dat alle kip wordt bedekt. Strooi het zakje uiensoep mix gelijkmatig over de kip.
    2. Open de pot cranberryjam en roer met een vork om het wat losser te maken. Schep de cranberryjam over de kipfilets en bestrooi met stukjes zongedroogde tomaat, knoflook en zwarte peper. Dek de schaal af met folie, maak een kleine opening in de bovenkant van de folie voor de stoom.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, verwijder de folie en bak nog eens 25 tot 30 minuten, bedruip af en toe met het braadvocht en de dressing. De kip is klaar als het vlees niet meer roze is van binnen. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de kip moet minstens 75 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren