Kipfilet in currysaus

    Kipfilet in currysaus

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker kipgerecht met currypasta en kokosmelk. Je kunt zoveel groenten toevoegen als je wilt: ui, bamboescheuten, ananas of champignons.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 lente-uien, fijngesneden
    • 1 eetlepel currypasta, of meer naar smaak
    • 80 ml kippenbouillon
    • 120 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel verse limoensap
    • 2 theelepels gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Leg kipfilets tussen twee vellen zwaar plastic (hersluitbare diepvrieszakjes werken goed) op een stevige, vlakke ondergrond. Stamp de kip met de gladde kant van een vleeshamer tot een dikte van ongeveer 1 cm. Bestrooi de kip aan beide kanten met zout en peper.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilets tot het vlees niet meer roze is, ongeveer 4 minuten per kant. Leg de kipfilets op een bord.
    3. Verlaag het vuur tot middelhoog en doe de lente-ui en currypasta in de pan, en bak gedurende 1 minuut onder voortdurend roeren. Giet de bouillon in de pan en schraap eventuele bruine stukjes in de pan los met een lepel. Breng het mengsel aan de kook, en kook tot het mengsel is ingedikt tot een glazuur, ongeveer 10 minuten, voeg vervolgens de kokosmelk toe, breng terug aan de kook tot de saus dik wordt, ongeveer 10 minuten. Meng het limoensap door de saus, en voeg sappen die uit de kip zijn gekomen toe. Doe de kipfilets in de pan, lepel de saus over de kip, en laat sudderen tot de kip goed warm is, ongeveer 2 minuten. Bestrooi met koriander om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren