Ovenschotel met kalkoen en groenten

    Ovenschotel met kalkoen en groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur15min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijke en lekkere ovenschotel met kalkoenfilet en veel groenten. Lekker met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 grote ui, gesneden
    • 1/2 groene paprika, in stukken gesneden
    • 1/2 rode paprika, in stukken gesneden
    • 800 gram kalkoenfilet, in blokjes gesneden
    • 8 grote hele verse champignons
    • 1 appel, zonder klokhuis en in schijfjes
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 240 ml droge witte wijn
    • 1 takje verse tijm
    • 1 takje verse oregano
    • 1 takje verse peterselie
    • 1 takje verse salie
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Verhit de boter en olie in een grote koekenpan en bak de ui glazig, roer af en toe, ongeveer 5 minuten. Voeg de groene en rode paprika toe, en bak 5 minuten mee, doe vervolgens de groenten met een schuimspaan in een grote ovenschaal. Doe de kalkoen in de hete olie in de koekenpan, en bak tot de blokjes bruin zijn, ongeveer 8 tot 10 minuten; doe vervolgens de kalkoen in de ovenschaal. Meng de champignons, appel, en knoflook met de kalkoen en de groenten. Giet de witte wijn in de schaal. Maak met een klein stukje keukentouw een bundeltje van de takjes tijm, oregano, peterselie en salie, en leg in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper.
    3. Kook in de voorverwarmde oven tot de kalkoen gaar is, 1 1/2 tot 2 uur, verwijder het kruidenbundeltje voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FritsvanNuenen
    1

    Het gerecht was echt heerlijk, qua kruiderij echt heel goed, maar ik adviseer iedereen die dit gaat maken om de ovenschaal af te dekken met aluminium folie, wat helaas niet in het recept staat. Dat voorkomt dat de kalkoen droog wordt zoals bij mij het geval is. Maar verder is het zeker een aanrader - 12 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren