Brownies gemaakt met koffie

    Brownies gemaakt met koffie

    4keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze brownies zijn heerlijk smeuïg en worden gemaakt met vers gebrouwen koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 400 gram witte suiker
    • 250 gram bloem
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 115 gram boter
    • 115 gram margarine
    • 30 gram ongezoete cacaopoeder
    • 240 ml hete sterke koffie
    • 2 eieren
    • 120 ml karnemelk
    • 115 gram boter
    • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 60 ml melk
    • 455 gram poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Vet een bakplaat voor koekjes (met opstaande randen) in. Meng de suiker, bloem, baksoda en het zout samen in een kom.
    2. Doe 115 gram boter, margarine, 30 gram cacaopoeder en de koffie in een magnetronbestendige kom. Verwarm in de magnetron gedurende drie minuten, al roerend na elke minuut, tot alles goed gemengd is. Klop de eieren en de karnemelk in een kom. Roer het bloemmengsel door het cacaomengsel, meng tot een geheel. Giet het mengsel op de ingevette bakplaat.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant droog is en de randen beginnen los te komen van de zijkanten van de bakplaat, ongeveer 20 minuten.
    4. Verhit de resterende 115 gram boter, 2 eetlepels cacaopoeder en 60 ml melk in een steelpan op middelhoog vuur tot alles is gemengd, ongeveer 5 minuten, roer vaak. Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en roer tot een glad mengsel. Giet de warme glazuur over de warme brownies. Laat de brownies volledig afkoelen voor je ze in stukken snijdt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren