Tulpenkoekjes

    Tulpenkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardbeienkoekjes zien er niet alleen heel mooi uit, ze smaken ook nog eens geweldig! Niet moeilijk om te maken en indrukwekkend om te zien.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 gram zachte boter
    • 100 gram witte suiker
    • 50 gram bloem
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eiwitten, geslagen
    • 110 gram roomkaas op kamertemperatuur
    • 130 gram poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 115 gram geklopte slagroom
    • 17 grote verse aardbeien, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet de buitenkant van twaalf kleine (diameter van ongeveer 5 cm) kommen in.
    2. Pureer de boter en suiker samen in een kom tot een glade massa, en voeg de bloem, een theelepel vanille-extract en de eiwitten toe om een glad beslag te maken. Druppel ongeveer 2 1/2 eetlepel van het mengsel op de bakplaat, en gebruik een lepel of spatel om het deeg tot een zeer dunne cirkel van ongeveer 17 centimeter in diameter te maken. Herhaal met de rest van het beslag.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes lichtbruin aan de randen zijn en de binnenkant stevig, 7 tot 9 minuten. Houd nauwlettend in de gaten zodat ze niet te hard bakken. Haal de bakplaat uit de oven en schuif meteen een spatel onder elk koekje en drapeer ze over de ingevette kommen zodat ze tot mooie golvende kommen worden gevormd. Laat volledig afkoelen.
    4. Terwijl de koekjes afkoelen over hun mallen klop je de roomkaas en poedersuiker in een kom tot een gladde massa, voeg een theelepel vanille-extract toe. Verwijder de groene kroontjes en kernen van 5 aardbeien, doe ze in een kleine kom, en pureer tot een sappige, enigszins klonterige structuur, meng de aardbeien vervolgens door het roomkaasmengsel. Spatel de opgeklopte topping door de aardbeienroom tot alles goed gemengd is.
    5. Schep ongeveer 3 eetlepels van de aardbeienroom in elk koekkometje en bedek met een hele aardbei met het kroontje naar boven. Bewaar de overgebleven koekjes in een luchtdichte container, en de overgebleven crème in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren