Karbonades met maïs uit de oven

    Karbonades met maïs uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakte dit vroeger altijd, deze karbonades zijn erg makkelijk om te maken en lekker met vers brood en aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 4 (225 gram) karbonades
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 40 gram fijngesneden ui
    • 120 ml water
    • 1 blik (425 gram) maïs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur en bak de knoflook. Bestrooi de karbonades met zout en zwarte peper. Bak in de pan tot ze bruin zijn aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant. Leg de karbonades in de ingevette ovenschaal en strooi de ui over de karbonades.
    3. Giet het water in de koekenpan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Schraap alle stukjes in de pan los en laat ze opnemen in het water. Giet het mengsel over de karbonades. Verspreid vervolgens de maïs gelijkmatig over de karbonades.
    4. Bak de karbonades in de voorverwarmde oven tot het vlees gaar is en niet meer roze van binnen, ongeveer 45 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren