Salade van appel, rode bietjes en avocado

    Salade van appel, rode bietjes en avocado

    7keer bewaard
    1uur25min


    11 personen hebben dit gemaakt

    De appelvinaigrette van deze salade geeft de smaak van verse bietjes, avocado en appel extra kleur. Een mooi opgemaakte, lekkere salade voor gasten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 middelgrote rode bietjes
    • 175 ml geperst appelsap
    • 125 ml appelazijn
    • 125 ml plantaardige olie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel mosterd
    • 1/4 theelepel selderiezaad of selderiezout
    • 1 zak (200 gr) sla
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 1 appel, geschild, geboord en in dunne plakjes
    • 1 avocado, geschild, ontpit, in plakjes gesneden
    • 50 gr geroosterde stukjes walnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bietjes wassen en met 60 ml water in een ovenschaal leggen. Afdekken en in ong. 1 uur de groente gaar roosteren. Uit de oven halen en apart zetten om af te koelen.
    2. Appelsap, azijn, olie, zout, peper, mosterd en selderiezaad (of zout) door elkaar kloppen.
    3. Bietjes schillen, in schijfjes snijden en mengen met vinaigrette. Minstens 30 minuten in de koelkast zetten.
    4. Sla over 4 borden verdelen. Bietjes afgieten en dressing bewaren. Bietjes, ui, appel en avocado mooi opgemaakt over de groene sla verspreiden. Dressing erover. Garneren met geroosterde walnoot en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren