Souffle met spekjes en hüttenkäse

    Souffle met spekjes en hüttenkäse

    2keer bewaard
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een ideaal recept om restjes uit de koelkast op te maken. Je kunt de kaas en spek door andere producten uit je koelkast vervangen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eieren
    • 40 gram volkorenbloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout naar smaak
    • 1/2 theelepel gehakte knoflook, of naar smaak
    • snufje gemalen rode pepervlokken, of naar smaak
    • snufje gemalen nootmuskaat, of naar smaak
    • 520 hüttenkäse
    • 225 gram geraspte Cheddar kaas (of jong belegen kaas)
    • 5 plakjes spek, in fijne blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C. Vet een vierkante ovenschaal in.
    2. Klop in een grote kom de eieren en voeg langzaam de volkorenbloem, bakpoeder, zout, knoflook, rode pepervlokken en nootmuskaat toe. Voeg vervolgens de hüttenkäse, Cheddar kaas en spek toe. Doe het mengsel in de voorbereide ovenschaal.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin en knapperig is, en een tandenstoker ingevoegd in het midden van de souffle er schoon uitkomt, 55 minuten tot 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren